بزرگترين مرجع گردشگري و انتخاب و مقايسه ي تورهاي طبيعت گردي

با تورجور كليه ي تورهاي طبيعت گردي اصفهان را ببيميد وو انها را مقايسه كنيد

چرا كوه هاي آلاداغ لار در آذربايجان شرقي رنگارنگ است؟

كوه هاي آلاداغ لار،تورجور

 

راز كوه هاي رنگي , كوه هاي آلاداغ لار در آذربايجان شرقي

زمين در اينجا مثل تابلوي نقاشي با رنگ هاي گرم و زنده، رنگ آميزي شده است. اين شگفتي، كوه هاي آلاداغ لار نام داشته و در شمال شرق تبريز و در مسير آزاد راه تبريز- اهر در نزديكي شهر خواجه ديده مي‌شوند. با تورجور همراه باشيد تا به شما بگوييم چرا اين كوه ها به اين شكل و رنگ هستند و علت به وجود آمدن اين منطقه رنگارنگ چيست.

مجموعه كوه هاي آلاداغ لار ماهنشان و كوههاي رنگي ميانه را جزو پديده هاي رسوبي ميراث زمين شناختي ايران دسته بندي كرده‌اند. پديده هاي رسوبي داراي گستردگي زيادي در ميان پديده هاي زمين شناختي ايران هستند. غارها گل فشان ها روستايي در مناطق كويري بيابان هاي ايران با تپه هاي ماسه اي و بر خان ها و پديده هاي چينه اي همگي جز پديده هاي رسوبي ميباشند. پديده هاي چيني از چند لايه رسوبي تشكيل شده اند و داستان هاي زيادي از زمان هاي قديم براي ما بازگو مي‌كنند. تشكيل فسيل موجودات هم پس از مرگشان در ميان لايه هاي رسوبي نيز متاثر است. همچنين شرايط آب و هوايي و گرما و سرماي كوه هاي آلاداغ لار در ميان اين لايه ها به خوبي حفظ مي شوند. بسياري از مخازن نفت و گاز، در ميان لايه هاي رسوبي تشكيل شده و قرار دارند. اين پديده ها اغلب اندازه بزرگي دارند و ممكن است كيلومتر ها را در يك قاب تصوير پوشش دهند به همين دليل پديده هاي چينه اي جز چشم اندازهاي زمين‌شناختي قرار مي گيرند.

كوه هاي آلاداغ لار اذربايجان،تورجور
حدود ۲۰ ميليون سال پيش لايه هايي از ماسه سنگ مارن گچ و سنگ جوش به آرامي به تناوب روي هم و در محيطي متفاوت از رودخانه ها تا محيط درياچه تشكيل شدند. رنگ قرمز شاخص اين لايه ها نشان دهنده شرايط اكسيدي در محيط يعني فراوان بودن اكسيژن در محيط رسوب گذاري اين لايه ها است. برخي از محققان معتقدند كه همين شرايط اكسيدي سبب شده تا قابليت فسيل شدن جانداراني كه در آن زمان مي زيسته اند كم شود از اين رو با وجودي كه بسياري از مهره داران امروزي در آن زمان شكوفايي و گسترش داشته اند، تعداد فسيل هاي به جا مانده از آنها كم باشد. شكل گيري گنبد نمكي خواجه، سببِ به هم ريختگي و پيچيدگي لايه‌هاي رنگين شده است.

 

براي مشاهده ادامه مقاله راز كوه هاي آلاداغ لار آذربايجان شرقي ، كليك كنيد.

زيباترين ديدني هاي كردستان كجاست؟

جاذبه هاي طبيعي استان كردستان

كردستان به دليل طبيعت بكر و واقع شدن در كوه پايه و دامنه رشته كوه هاي زاگرس، طبيعت شگرفي را خلق كرده است. در ادامه با پرطرفدار ترين آنها سفر خواهيم كرد.

كوه ها و قله ها

كوه ها و قله هاي كردستانكوه ها و قله هاي كردستان

همانطور كه گفته شد، به دليل پستي بلندي هاي بسيار اين استان، كوه ها و قله هاي زيبا و مرتعي وجود دارد كه بازديد كنندگان و كوه پيمايان علاقه شديدي به آن دارند و ميتوان جزو يكي از مهم ترين ديدني هاي كردستان نام برد.
دشت هاي وسيع در دامنه ها و فتح قله هاي زيبا از لذت بخش ترين فعاليت هاي مسافرين و بوميان به حساب مي آيد. از معروف ترين آن ميتوان به كوه سراج الدين، كوه كوچسار، كوه ملاكاوو، كوه مسجد ميرزا، كوه شيخ معروف و كوه چرخ لان اشاره كرد.
صعود به ارتفاعات زاگراس و مشاهده عظمت اين رشته كوه ها و لذت زيرپا داشتن تمامي اين مناطق و دشت ها در ارتفاعات، بسيار لذت بخش است.از ديگر ديدني هاي كردستان داراي رودخانه ها و سد هاي بسيار پر رونق ميباشد. رودخانه قزل اوزن، سيروان و برده سور از معروف ترين آن و سدهاي سد قشلاق، گاوشان، گلبلاغ، وحدت و سياه‌ زاغ از پنج سد مهم كردستان هستند.

 

بزرگترين سينماي روباز جهان

بزرگترين سينماي روباز جهانبزرگترين سينماي روباز جهان

سينماي روباز آبيدر سنندج بزرگترين سينماي روباز جهان با ظرفيت ۱۰ هزار نفر ميباشد. پرده اين سينما در ابعاد بسيار زياد در رو به رو اين سنما قرار دارد تا ۱۰ هزار نفر به راحتي بتوانند فيلم نگاه كنند.
صداي فيلم نيز از طريق موج اف ام راديو قابل دريافت براي تمام افراد حاضر در سينما است و در فصول گرم سال، با يك فيلم هر شب پذيراي هزاران نفر ميباشد.اين سينما در پارك جنگي آبيدر سنندج واقع شده است.كه ميتوان اين سينما را جزو ديدني هاي كردستان نام برد.

 

منطقه اورامان

منطقه اورامانمنطقه اورامان

ساكنين اين منطقه با زبان هورامي سخن ميگويند و داراي معماري و تاريخ غني است كه بافت اين منطقه براي توريستان و مسافرين بسيار ديدني است.گردش و تفريح در اين منطقه تجربه ي جديد با مردمان جديد دارد كه ميتوان چيزهاي بسياري را فراگرفت.

 

روستاي پلكاني پالنگان

روستاي پلكاني پالنگانروستاي پلكاني پالنگان

يكي ديگر از ديدني هاي كردستان ،روستايي پلكاني بسيار زيبايي  مي باشد كه نظر همگان را به خود جلب ميكند. اين روستا به صورت پلكاني در دامنه و دل كوه ساخته شده است كه داراي بافت قديمي و بسيار زيبايي است.

 

درياچه زريوار

درياچه زريواردرياچه زريوار

از زيباترين مناطق كردستان، تالاب آب شيرين درياچه زريوار است كه داراي بهترين منظره و آب و هواي استان به حساب مي آيد. اين تالاب توسط يك سري چشمه هاي كف جوش و از آب باران و برف تامين ميشود.
اين منطقه را ميتوان روزها به تفريح گذراند. پوشش گياهي بسيار خاص و شگفت انگيز و زلاليت آبش به مانند آيينه است.پيشنهاد ميشود حتما به اين درياچه سر بزنيد.و اين

 

آبشار بل

آبشار بل كردستانآبشار بل كردستان

يكي ديگر از جاهاي ديدني كردستان آبشار پل است كه آبشار بل داراي آب شرب عالي است كه با فشار بسيار از ميان كوه بيرون زده و طبيعتي شگرف را خلق ميسازد. كمپ و گردش در اين آبشار بسيار لذت بخش است. اين آبشار در بخش اورامان قرار دارد.

 

چهل ‌چشمه

چهل ‌چشمهچهل ‌چشمه

چهل چشمه مجموعه بيست قله است كه به چهل چشمه شناخته ميشود و هر قله از جمله چهل چشمه داراي يال هاي زيادي است و اين منطقه جزو پر طرفدار ترين مناطق براي كوه پيمايان ميباشد.منظره اين منطقه بسيار ديدني و شگفت انگيز است.

 

سراب قروه

سراب قروهسراب قروه

يكي ديگر از زيباترين جاهاي ديدني كردستان سراب قروه هست.سرابي آشاميدني است كه با نام تك آغاج به زبان تركي است كه به معني تك درخت است كه منطقه اي بسيار ديدني با طبيعت زيبا است. اردك و غاز محل زيست و پرورششان اين سراب است كه به زيبايي هايش مي افزايد.بهترين منطقه براي بازديد در اين منطقه، جزيره ميان درياچه است.

 

غار كرفتو

غار كرفتوغار كرفتو

اين غار زيبا و تاريخي در بخش كرفتو واقع شده است كه در پيشين به عنوان معبد هراكلس مورد استفاده قرار ميگرفته. در سردر و قسمت هاي اين غار كتيبه هاي يوناني و تاريخي وجود دارد كه آن را اثبات ميكند.
اين غار آهكي با وجود راه رو و دالان هاي بسيار داراي زيباترني گوناگوني هاي غار ميباشد.

 

براي مشاهده كامل مقاله ديدني هاي كردستان كليك كنيد 

 

مناطق تاريخي استان كردستان

مناطق تاريخي استان كردستان

كردستان داراي مناطق تاريخي بسياري است كه پيشنهاد ميشود از آن ها بازديد كنيد. اين مناطق از ديدگاه توريستان و اورگان هاي خارجي جزو آثار باستاني شناخته شده است و مورد توجه عكاسان ايراني و توريستي واقع شده است.
مناطقي از جمله پل قشلاق سنندج، عمارت خسروآباد كه متعلق به دوره قاجار است، درب ورودي عمارت سالار سعيد (موزه سنندج) و خانقاه نقشبندي در مسجد خانقاه سقز از ديدني ترين جاذبه هاي تاريخي استان كردستان بشمار ميرود.
اين امارات و مساجد داراي معماري بسيار اصيل و چشم گيري است كه با ديدن آن ها از نزديك به قدرت معماري ايراني پي خواهيد برد.حال كه با زيباترين و بهترين هاي استان كردستان آشنا شديم بهتر از با شرايط آب و هوايي اين استان نيز بيشتر آشنا شويم.

سلامتي در سفر مراقبت از كودكان در سفر

از سايت تورجور ديدن كنيد
*

imgurl.ir" alt="تورجور" />

*سلامتي در سفر مراقبت از كودكان در سفر
چهارمين جشنواره علمي تحقيقاتي كودكان سرور، با حضور مفاخر علمي، بنيانگذاران و صاحب نظران طب اطفال كشور و استادان دانشگاه‌هاي آلمان، آمريكا و هندوستان برگزار شد.
در اين جشنواره علاوه بر پزشكان و متخصصان، مهماناني چون دكتر عليرضا مرندي، دكتر ولايتي، دكترمعين و غيره بر ضرورت توجه به سلامت كودكان به عنوان سرمايه هاي اصلي كشور تاكيد كردند كه خواستار اولويت بخشيدن به برنامه هاي مرتبط با ارتقاي سلامت كودكان شدند.

از اين رو مسافران نيز به سهم خود ميبايست مواردي را به سلامت نوزادان و كودكان در سفر اختصاص داده تا گام موثرتري در جهت سازندگي آينده ايراني اسلامي در بر داشته باشند.
از ماه آخر شروع مي شود

از سفرنامه سفر به دشت لاله هاي واژگون شهركرد و آبشار شيخ علي خان ديدن كنيد

دكتر رضا سعيدي فوق تخصص نوزادان و رئيس جشنواره، علاوه بر اينكه مسافرت را در آرامش روحي رواني و سلامت جسمي تمام سنين بي‌تاثير نمي‌دانند، اعتقاد دارد مادران باردار در ماه آخر بارداري نبايد به مسافرت بروند زيرا در اين دوران ممكن است سفر براي مادر و جنين خطرناك باشد بنابر اين ممنوعيت براي سفر از ماه آخر بارداري شروع ميشود.

از مقاله جاهاي ديدني اذربايجان شرقي نيز ديدن كنيد.

اولين ماه
وي بر اين باور است كه نوزادان را نيز در ماه اول نبايد به سفر ببرند چون نوزاد در اين سه ماه اول تولد از نظر گرمايش و سرمايش حالت ثابتي ندارد و با كوچكترين تغيير دما دچار اختلال و حالت بي ثباتي شده كه يك خطر جدي براي سلامت او محسوب مي شود. از اين رو بهتر است حتي الـامكان تا شرايط نوزاد تثبيت نشده است او را به صفر نبريد.

*
خطر سفرهاي هوايي*
دكتر سعيدي، سفرهاي هوايي را براي نوزادان توصيه نمي كند و مي گويد سفرهاي هوايي براي نوزادان خالي از خطر نيست و ممكن است براي آنها ايجاد گوش درد كند كه در نتيجه ي ايجاد اختلال در تنظيم هواي داخل و خارج پرده گوش ميباشد كه در نهايت احتمال بروز درد گوش وجود دارد. وي نيز اين مشكل را در بزرگسالان با دادن شكلات ابتداي پرواز مرتفع مي‌كنند. به همين دليل توصيه مي‌شود براي جلوگيري از گوش درد و مشكلات مرتبط با گوش و سيستم شنوايي نوزادان را به سفر هوايي نبرند.

اگر علاقه مند به استان فارس هستيد، مقاله بهشت گمشده فارس را بخوايند.

مرجع مقاله در بالاترين

سفر به دشت لاله هاي واژگون شهركرد و آبشار شيخ علي خان

دشت لاله هاي واژگون

دشت لاله هاي واژگون شهركرد و آبشار شيخ علي خان

 

اوايل ارديبهشت ماه بود و سفري به تكه هايي از بهشت داشتم، به دشت لاله هاي واژگون شهركرد. ساعت ۷ صبح از اصفهان راه افتاديم به سمت باغبهادران. هرچه از باغبهادران ميگذشتيم، بيشتر و بيشتر طبيعت خودش را نشان ميداد. در راه به سمت شهركرد، از ميان كوهستان هاي بسيار زيبا عبور كرديم.

تمامي عكس ها توسط بنده گرفته شده اند.

اولين بارم نبود به شهركرد ميرفتم اما در اين فصل هيچ گاه به زيبايي اش نديده بودم. به شهركرد كه رسيديم شهري چسبيده به كوهستان با مردماني خودن گرم و لر زبان رو به رو شديم. ديدني هاي شهركرد در بهار واقعا بي نظيره.

بعد از صرف يك چايي دبش و مختصر گشتي در اطراف شهر، تصميم گرفتيم به دشت لاله هاي واژگون بزنيم. تا به حال به آنجا نرفته بودم و با اينكه بوميان آنجا خبر از كم شدن لاله ها داده بودند اما دل رو به دريا زديم و به سمت چشمه ديمه حركت كرديم.

عهد كرديم كه در راه بازگشت سري هم به كوهرنگ و آبشارش بزنيم. جاذبه هاي گردشگري كوهرنگ بسيار زيبا هستند.

سفر به لاله هاي واژگون شهركرد

نميتونم بيان كنم اما باور كن زيبايي دره ها و كوه هاي سرسبزش باعث شد يادم برود كه دارم به دشت لاله هاي واژگون ميروم. نشون به آن نشان كه بارها گم شديم و از جي پي اس براي پيدا كردن راه درست كمك گرفتم.
تمامي نداشت. آن زيبايي هاي طبيعت تمامي نداشت.
من مدتي پيش به رامسر از طرق جاده چالوس سفر كردم. ساليان سال بود كه فكر ميكردم طبيعت شمال كشورم زيبا ترين طبيعت را در ايران دارد. اما اشتباه ميكردم.
در راه دشت لاله هاي واژگون، طبيعتي را به چشمانم ديدم كه حتي نميتوانم بيانش كنم. دره هايي كه با ديدنشان وحشت بدنم را گرفت. آنقدر وسيع و آنقدر زيبا كه در فيلم هاي هاليوودي ميتواني ببيني.

ديدني هاي شهركردمسير دشت لاله تا آبشار شيخ علي خان

آنجا بود كه فهميدم رغيب اصلي طبيعت خط شمالي، طبيعت چهارمحال و بختياري است. اين را نميتوانم به شما ثابت كنم مگر آنكه به چشمانتان ببينيد.
بعد از مدتي رانندگي به دشت لاله هاي واژگون رسيديم. بسيار زيبا و چشم نواز بود. باورتان نميشود، آن دشت هاي وسيع و مرتفعش در ميان لاله هاي قرمز رنگش خود نمايي ميكرد.

 

براي مشاهده ادامه سفرنامه دشت لاله هاي واژگون كليك كنيد

تنگ تامراديه و جاهاي ديدني آن

تنگ تامرادي

استان كهگيلويه و بويراحمد، داراي شگفتي هاي بسياري است كه تعريف از آن با آنچه كه با چشمانتان ميبينيد متفاوت است. در اين بين سري به شهر ياسوج ميزنيم. شهري با طبيعتي مثال زدني و بكر.باتورجور همراه باشيد تا سري به آبشار  تنگ تامرادي كم نظير بزنيم و با زيبايي هايش آشنا شويم.

شهر ياسوج

شهر ياسوج

در ارتفاع ۱۸۷۰ متري از سطح دريا در كنار رودخانه بشار قرار دارد كه همين امر سبب شده تا به علاوه زيبايي اين رودخانه، با قرارگيري بر دامنه قلل دنا، به يك شهر زيبا مبدل شده و طبيعت چشم گيري را خلق كند.
در دل اين طبيعت زيبا، آبشاري وجود دارد با نام آبشار تنگ تامرادي كه در تنگه اي با همين نام قرار دارد. آبشاري در تنگه اي سراسر شگفتي كه بازديد كنندگان زيادي را به خود جلب كرده است.

آبشار تنگ تامرادي

آبشار تنگ تامرادي
آبشار تنگ تامرادي در ۴۵ كيلومتري غرب شهرستان ياسوج قرار داشته و آبشاري با ارتفاع حدود ۱۵ متر دارد و در كنارش حوضچه هاي زيباي ديگر هم هستند كه همگي شروع يك سفر به ياد ماندني است.

 

براي مشاهده ادامه مقاله ي جاهاي ديدني تنگه تامرادي كليك كنيد.

بهترين جاهاي ديدني رامسر كجاست؟

جاهاي ديدني رامسر

سفر به رامسر يكي از بهترين و لذت بخش ترين سفرها در ميان سفرهايي است كه به شمال كشورمان داريم. به من اعتماد كن، تمامي زيبايي و سرسبزي نوار شمال كشور زيبايمان در اين شهر خلاصه شده است. عروس شهر هاي ايران رامسر.از اين رو با تورجور همراه باشيد تا با جاهاي ديدني رامسر و شرايط سفر به اين شهر رويايي آشنا شويد.

استان مازندران به حدي ديدني هاي بسياري را در خود جاي داده است كه در وصف يك نوشته نميگنجد. تورجور در پيشين، مقالاتي را پيرامون جاهاي ديني مازندران نوشته است. براي مطالعه آن ها كليك كنيد.

حال به سراغ عروس شهرهاي ايران ميرويم، رامسر. شهري سراسر زيبايي و مناطق بكر و طبيعت بي نظير كه چشمانتان آن ها را به سختي باور خواهند كرد.
رامسر در غرب مازندران واقع شده است و جاهاي ديدني رامسر از جاذبه هاي طبيعي و تاريخي اش گرفته تا حتي خيابان هايش، زبان زد مردمان ايران زمين و نيز توريستان سراسر جهان ميباشد.

 

جاهاي ديدني رامسر و اطرافش

تفريحات رامسر شامل نه تنها تفريحگاه هاي ساخت دست انسان، بلكه در دل طبيعت اين شهر رويايي نيز ميتوانيد تجربه اي جديد از يك گردش به يادماندني را رقم بزنيد. در اينجا سفري به بهترين و زيباترين اين جاذبه ها ميزنيم.

 

هتل قديم رامسر

هتل قديم رامسر
يكي از جاهاي ديدني رامسر، هتل قديم آن است. هتلي با معماري بسيار زيبا و حيرت انگيز كه از ديرين يكي از معروف ترين هاي شهر رامسر بوده است. اين هتل در محوطه اي بسيار زيبا و در بام رامسر قرار دارد تا پذيراي گردشگران و مسافرين باشد.

 

آب هاي گرم معدني

آب هاي گرم معدني
از ديگر جاهاي ديدني رامسر ميتوان به چشمه هاي آب گرم آن اشاره كرد. چشمه هاي آبگرم گوگرد دار رامسر نيز شهرت دارند. خاصيت هاي درماني اين چشمه ها زبان زد بوميان اين شهر است و بهترينه چشمه هاي آبگرم را ميتوان جواهرده رامسر معرفي كرد كه سالانه توجه گردشگران و توريستان بسياري را به خود جلب كرده است.

 

روستاي جواهرده

روستاي جواهرده

 

براي مشاهده ادامه ديدني هاي رامسر كليك كنيد

راهكارهايي براي كاهش كمردرد در سفر

راهكارهايي براي كاهش كمردرد و پادرد در سفر

راهكارهايي براي كاهش كمردرد در سفر

شايد بارها پيش آمده است كه با وجود رعايت تمامي نكات براي سلامتي خود، در سفر با درد هايي در كمر و پاها ناشي از پياده روي و نشستن طولاني مدت، سبب شده باشد كه از سفرت لذت نبرده باشي و نداني كه بايد براي درمان كمر درد چكار كنيم.

كمردرد و پا درد، سن و سال نميشناسد و به سراغ همه ما آمده است. خيلي از ماها كه هيچ مشكلي در ستون فقرات و يا مفاصل خود نداريم نيز با اين دردها رو به رو ميشويم.
داشتن اين دردها براي خيلي ها طبيعي است چرا كه ناشي از نشستن هاي طولاني مدت در سفر و يا روي صندلي هاي خود به طور غير استاندارد ميباشد.

همچنين مسافرت هايي كه ما ايراني ها به آن عادت داريم و از آن لذت ميبريم اكثراً استاندارد نميباشند. مسافرت هايي كه با ساعت ها نشستن در ماشين آغاز ميشود.
تورجور با درمان خانگي كمردرد و پادرد در اين مقاله به شما كمك ميكند كه حتي در صورتي كه با مشكلات مفاصلي و ستون فقرات دست و پنجه نرم ميكنيد نيز با خيال راحت به سفر برويد و ترسي از بدتر شدن دردتان نداشته باشيد.

دو چيز براي مقابله با دردهاي اين نواحي از بدن در مسافرت الزامي است. قسمت اول مراقبت ها و اعمالي است كه بايد قبل از شروع سفر انجام دهي و بخش ديگر، موارد ديگري است كه حتما ميبايست در حين سفر اتخاذ كني.

درمان كمردرد

درمان كمردرد در مسافرت
بايد در نظر داشته باشي، قبل از اينكه سفرت را شروع كني دردي در كمر و يا پاهاي خود نداشته باشي، چرا كه مسافرت معمولا با نشستن هاي طولاني مدت آغاز ميشود.
حداقل يك روز پيش از حركت با استفاده از راه هاي درماني زير كمر و پاهاي خود را آماده و عاري از درد كنيد، مخصوصا شمايي كه پيشينه ي ديسك و يا درد مفاصل را به دوش ميكشي:

۱. ورزش

راهكارهايي براي كاهش كمردرد و پادرد با ورزشورزش هاي ويليامز

هر نوع ورزشي براي كمردرد و مفاصل بدن مناسب نيست و ممكن است آسيب نيز برساند. از اين جهت من هر ورزشي را پيشنهاد نميكنم.
تورجور با تحقيق هاي انجام شده، در اينجا چند تمرين ساده كه براي تمامي اشخاصي كه داراي درد در كمر و مفاصل خود هستند را آورده است كه ميتواني با خيال راحت به ورزش بپردازي و نتيجه آن را ببينيد.

در بخش اول بايد به ورزش هايي بپردازي كه قبل از سفر نياز به آن داري تا هر گونه تنش را از كمر و پاهاي خود آزاد كني. به تصاوير زير نگاه كرده و طبق دستور ورزش كن:

 

براي مشاهده ادامه مطلب كمردرد در سفر كليك كنيد

بهترين جاهاي ديدني اردبيل كجاست ؟

  • در شمال غربي كشورمان، اردبيل از زيباترين شهرها در ميان شهرهاي پُر رونق كشور به حساب مي آيد. هر آنچه كه براي يك سفر و لذت بردن سفر نياز باشد را در اين استان زيبا ميتوان يافت.
    مردمان ترك زبان آذري مهربون تمام طول مدت سفر به اين بهشت زيبا را لذت بخش ميكند. مردماني خونگرم، چه دارا و چه ندار، همگي شخصيتي فروتن با كوله باري تجربه و علم را از خود نشان ميدهند.
    در اين مقاله از ريز و درشت تمام آنچه كه نياز است براي سفر به شهر اردبيل و جاهاي ديدني اردبيل بايد دانست را آورده ايم پس با تورجور همراه باشيد.

 

آب و هواي اردبيل

آب و هواي اردبيل،تورجور
هر زمان كه حرف از مسافرت به ميان مي آيد، اولين سوالي كه در ذهن نقش ميبندد اين است كه آيا در آن زمان از سال ميشود به شهر مورد نظر رفت يا خير. حتما اين سوال را نسبت به اردبيل كه به سرمايش معروف است داشته باشيد.

اردبيل در دشتي به همين نام قرار دارد كه حدود ۱۵۰۰ متر بالاتر از سطح دريا بوده و كوه هاي تالش باغرو و سبلان در فلات شمال غربي كشورمان، آن را احاطه كرده است.
حال ميتوان حدس زد سرماي اين شهر به چه دليل است! از اين رو تورجور سفر به شهر زيباي اردبيل را در پاييز و زمستان پيشنهاد نميكند، هرچند كه خود من به شخصه طرفدار پاييزهاي اردبيل و لذت يك چاي آتيشي در خنكاي دشت اردبيل هستم و جاهاي ديدني اردبيل در زمستان نيز حال و هواي خودش را دارد.

به هرحال، بهترين زمان براي سفر به استان اردبيل و جاذبه هاي آن بهار و تابستان ميباشد.
حرف از جاذبه هاي اردبيل زديم، حالا كه خيالمون از بهترين زمان سفر راحت شده بهتره ببينيم اصلا چه جاذبه هايي براي سفر در اين استان وجود دارد و بهترين جاهاي ديدني اردبيل در بهار كجاها هستند.
اصلا ارزشش را داره؟ جاهاي ديدني اردبيل در پاييز چطور؟ شايدم در انتهاي اين مقاله تصميم گرفتم كولمو جمع كنم و با عزيزترين هاي زندگيم يه خاطره جديد رو رقم بزنم.

 

جاهاي ديدني اردبيل

 

درياچه نئور

درياچه نئور اردبيل
منو شايد شناخته باشي، طرفدار پروپا قرص كمپينگو چاي آتيشي ام. درياچه نئور يك مكان كاملا بكر با زيست محيط پرندگان بسيار زيبا، يك دريچه شگفت انگيز در ميان دشت سبز و كوه هاي سرفراز است.

براي رسيدن به اين منطقه بي نظير بايد ده بيست كيلومتري را در جاده اردبيل خلخال رانندگي كنيم. فك كنم رانندگي در جاده آسفالت اين منطقه يه لذت باحالي باشه.

براي مشاهده ادامه مقاله ديدني هاي اردبيل كليك كنيد

كوه دماوند و مشكلات آن

كوه دماوند

كوه دماوند با ارتفاع ۵۶۰۹ متر ۲۰ سانتي متر بر اساس آخرين گزارش هاي ثقل سنجي مرتفع ترين كوه ايران بوده و به دليل آنكه پديده اي نادر از حيث ويژگي ها ارتفاع و غير است، در سي تير ۱۳۸۷ به عنواناولين اثر طبيعي ملي ايران در زمره اين آثار ثبت گرديد. اهميت كوه دماوند آن است كه نه تنها در زمره آثار منحصر به فرد طبيعي ملي ايران است بلكه اين كوه اساطيري در فرهنگ و ادبيات ايران مظهر پايداري و استقامت و استواري بوده و در اساطير ايران محل در بند كشيدن ضحاك ميباشد.با تورجور همراه باشيد تا سفري به كوه دماوند داشته باشيم و مشكلات صعود به قله ي دماوند را بررسي كنيم.

دماوند كجاست؟

دماوند كجاست؟دماوند كجاست؟

اين كوه با عظمت كه در بخش لاريجان استان مازندران واقع شده است، علاوه بر موارد گفته شده در اهميت و اشتهار آن قبله آمال كوهنوردان ايراني و حتي خارجي مي باشد به طوري كه هر ساله تعداد زيادي از علاقمندان كوهنوردي و كوهپيمايي به ويژه در فصل تابستان به جهت مساعد بودن شرايط اقليمي سوداي صعود به قله دماوند، بلندترين نقطه ايران را دارند. اين توجه تا جايي پيش رفته كه هر سال تعداد زيادي از كوهنوردان خارجي از نقاط مختلف جهان براي صعود به اين قله به كشورمان سفر كرده و علاوه بر صعود به نوك قله دماوند افسانه اي از مواهب طبيعي و فرهنگي كشور ما نيز بهره مند مي شوند.

اما عليرغم آنچه در محبوبيت و دلفريبي بام ايران گفته شد آنچه هر بازديد كننده اي را در سفر به دماوند مي آزارد نكاتي است كه در اين مقاله به آن اشاره خواهد شد و البته بايد به صراحت اعتراف كرد كه حل مشكلات مطرح شده تنها به عهده يك سازمان يا نهاد و يا ارگان خاص مثل فدراسيون‌كوهنوردي يا بخشداري و شهرداري دماوند و سازمانهاي ذي ربط دولتي نبوده بلكه وظيفه تك تك كساني است كه از اين موهبت خدادادي استفاده مي كنند.

به نظر مي رسد فارغ از مقايسه زيرساخت ها و امكانات موجود در ساير سايتهاي صعود جهان كه قطعاً بسته به استقبال كوهنوردان و آن هم به طور مستقيم به شناخته شده بودند و ساير پارامترهاي آن سايت مربوط مي شود. برنامه ريزي و قدرت اجرايي سازمان هاي مسئول دولتي در كنار سرمايه گذاري بخش خصوصي و البته با تعهد فردي و اجتماعي استفاده كنندگان مي تواند نمونه اي عالي در جهت ارائه خدمات مناسب به بهره برداران و مشخصات كوهنوردان فراهم آورد و در عين حال موجبات حفظ محيط زيست كوهستان را به همراه داشته باشد.

عكس كوه دماوند با كيفيت بالا

اما در مورد دماوند طبيعت زيبا و اقليم مناسب منطقه به ويژه در فصل تابستان سبب شده است تا در سال هاي اخير حتي دست اندازي هايي به منابع طبيعي و اراضي ملي شده و كوهپايه هاي دماوند با ساخت و سازهاي بي ضابطه مورد هجوم واقع شود. افزايش جمعيت در مناطق حاشيه اي و به دنبال آن افزايش تعداد خودروها بهره برداران از معادن و غيره خطراتي هستند كه شايد در نگاه اول به چشم يك كوهنورد نيايند و تصوير كوه دماوند كه در ذهنشان است به اينجا نرسد، هر چند كه آسيب هاي جبران ناپذيري را در ميان مدت و دراز مدت بر منطقه وارد خواهند كرد اما آنچه در نگاه اول و در واقع در چشم يك رهگذر نمود پيدا مي كند محيط طبيعي آلوده و نامناسب كمبود زيرساخت ها و بي سامان بودن ارائه خدمات اندكي است كه در دماوند به عنوان تابلوي معرف وضعيت گردشگري مبتني بر جاذبه‌هاي طبيعي ايران وجود دارد.

در عين حال نبايد منكر زيرساخت‌هاي شد كه با زحمت فراوان و به همت فدراسيون كوهنوردي و فعالان گمنام ديگر اين ارز در كمپ پلور و جبهه جنوبي ايجاد شده است وحتي در اين راه جان عده‌اي از هموطنان در سانحه سقوط بالگرد خدماتي كه در هنگام ساخت اين محل از دست رفته كه خود ضايعه اي بزرگ و نشانگر تلاش‌هاي صورت گرفته است.

 

نكات مثبت و منفي سفر به قله ي دماوند

تصوير كوه دماوندتصوير كوه دماوند

در حال حاضر هرچند تلاش هاي خوب و مثبتي توسط ستاد صيانت از كوه دماوند انجام شده است ولي عدم وجود محل مناسب اتراق مسافران بازگشته از نبرد با طبيعت دماوند كه با كوله باري از خستگي از اين ستبر جايگاه،فرود امده اند، خستگي را بر تن هر عاشق كوه و طبيعت اي بر جاي مي گذارد چنانچه با ايجاد يك سرپناه ساده و اما شايسته كه حداقل امكانات رفاهي نظير سرويس بهداشتي قابل استفاده را داشته باشد و بتوان در اين محل در انتظار بار در حال حمل از ارتفاع و وسيله نقليه براي عزيمت به پلور يا رينه ايستاد، نه تنها به استانداردها نزديك مي شويم بلكه از وضعيت آشفته فعلي كه در ديد هر كوهنورد و بازديدكننده بسيار زشت جلوه مي‌كند خارج شويم.

از محل شروع كوهپيمايي كه به راه مي افتيد نكته مثبت آن است كه هنوز دماوند پاكوب هاي محدودي دارد و به قولي مي توان گفت در طول مسير آن تنها رد پاي گردشگران باقي مانده است هر چند در طول همين مسير هم جاي خالي محتواهاي آموزشي و آگاه كننده فني و محيط زيستي در قالب تابلو و غيره زياد به چشم مي‌خورد و به همين اقدام كنند مي‌تواند سهم زيادي در آموزش و بهبود وضعيت فني صعود كنندگان و موزش نكات زيست محيطي داشته باشد گامي مهم در جهت بهسازي و سالم‌سازي محيط باشد. يكي از نقاط ضعف مهم در اين مسير وضعيت نابسامان حمل و نقل وسايل توسط چهارپاياناست كه گاهي سبب رنجش و حتي درگيري چهارپا داران و كوهنوردان مي‌شود كه جا دارد در ساماندهي آن همت گمارده شود.

صعود به قله دماوند

اما فاجعه زماني اتفاق مي‌افتد كه هر كوهنوردي رنج صعود از گوسفند سرا به بارگاه سوم را تحمل كرده و به اميد وجود محيط مناسب جهت استراحت به نقطه اتراق بر بلنداي بيش از ۴ هزار متري دماوند و به بارگاه سوم مي رسد و با محيطي مملو از زباله و پس ماند و بوي نامطبوع ناشي از اين پسماندها و فضولات انساني روبرو مي شود كه هر چند در درجه اول ناشي از عدم تعهد زيست محيطي و بهداشتي كوهنوردان و خيلي بازديدكنندگان است ولي بايد اذعان كرد كه در كنار تلاش براي ايجاد چنين تعهدي با برنامه ريزي در ساخت و نگهداري بهينه از زيرساخت هاي موجود مي توان اين زخم را مرهم نهاد و شرايط را بهبود بخشيد.

براي ادامه ي مطلب كوه دماوند كجاست ؟ كليك كنيد.

آبشار بيشه لرستان

آب و هواي بيشه

با تعادل دمايي بين شب و روز، رطوبت مناسب و ميانگين دماي حدودي ۲۰ درجه در بهار و ۲۷ درجه در تابستان از آب و هواي بسيار معتدلي برخوردار است.بيشه در دل كوه هاي زاگرس يك طبيعت سبز و پوشش انبوه درختان و گياهان را خلق كرده است تا منظره اي بينظير را در طول مسير پديد بياورد.

 

بهترين زمان سفر به آبشار بيشهبهترين زمان سفر به آبشار بيشه

همانطور كه گفته شد با تعادل دمايي عالي و آب و هواي معتدل خرم آباد، بهترين زمان براي سفر به اين منطقه بينظير، بهار و تابستان ميباشد.
با به همراه داشتن يك چتر كوچك، سفري خاطره انگيز را براي خودت و عزيزانت رقم بزن.

 

براي مشاهده ادامه مقاله آبشار بيشه كليك كنيد.